FC Kemi varmisti ensi kauden sarjapaikan pohjoisen derbyssä

Lauantaina 2.3.2019 Tervahallilla kohtasivat liigaottelussa sarjan häntäpäässä kauden möyrineet pohjoisen edustajat FC Kemi ja Tervarit. Kotijoukkue sai otteluun hyvän lähdön kun viiden minuutin pelin jälkeen tulostaululla oli jo 2-0 lukemat. Vieraat eivät tilannetta kuitenkaan hätkähtäneet, vaan taukoon mennessä ero oli kurottu umpeen ja toiselle puoliajalle päästiin tasalukemissa 2-2. Kotijoukkue aloitti jakson jälleen vahvasti ja siirtyi ensimmäisellä minuutilla 3-2 johtoon. Oululaiset nousivat kuitenkin jälleen tasoihin ja summerin pärähtäessä varsinaisen peliajan päättymisen merkiksi tulostaululla loisti 3-3 lukemat. Jatko-ottelukaan ei joukkueiden välille eroa tuonut, joten ratkaisua haettiin pisteeltä. Kuudesta vetäjästä vain yksi onnistui yrityksessään. FC Kemi nappasi ottelun voitosta kaksi pistettä joilla se varmisti sarjapaikkansa liigassa ensi kaudeksi. Tappion myötä Tervarit tippuvat ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmaksi. Samalla pohjoisen valtikka jäi derbyottelun päätteeksi FC Kemin haltuun.

Lapin Kansa: FC Kemi – Tervarit, 2.3.2019