Lähellä, mutta niin kaukana

Jalkapallokauden lähestyessä loppuaan jäljellä on enää tärkeimmät pelit. Siispä suunnaksi Mustasaari, jossa kohtaavat kauden viimeisessä koitoksessa FC Sport ja liigapaikkaa hamuava Merilappi United. Vierailijat johtavat sarjaa maalieron turvin ja liiganousu on jo hyvin hyppysissä. Samaan aikaan sarjassa toisena majaileva GBK emännöi kotonaan Klubi 09:ä. Merilappi United on onnistunut tekemään yläloppusarjassa kolme maalia enemmän kuin Kokkolan raitapaidat, muuten kaikki tilastot ovat tasan.

Mustasaaressa naiset aloittavat pelin sateesta piittaamatta. Ottelu on tasaista vääntöä eikä ensimmäisellä puoliajalla saada joukkueiden välille minkäänlaista eroa. Pukukoppiin astellaan 0 – 0 lukemissa. Samaan aikaan Kokkolassa GBK on kuronut MelUn etumatkan umpeen ja toiselle puoliajalle kummassakin pelissä lähdetään maalintekokilpailuun.

Kemiläisten maalihanat avaa Esther Edem jonka 35:sta metristä lähtenyt vapaapotku uppoaa maaliin. Tilanne 1 – 0, mutta lisää tarvitaan. Giuleana Lopez siirtää vierailijat kymmenen minuuttia myöhemmin 0 – 2 johtoon, mutta tämäkään ei vielä riitä. Juuri vaihdosta sisään tullut Anna Keränen siirtää vierailijat Mustasaaressa jo 0 – 3 johtoon, mutta kentän laidalta kaikuvat huudot lisämaalien tarpeesta. Ottelun 82. minuutilla Natalia Kuikka sinetöi vierailijoiden 0 – 4 voittolukemat, sillä lopun painostus ei tuottanut tulosta, vaikka paikkoja oli reilusti. Tuomari viheltää FC Sportin ja Merilappi Unitedin ottelun päättyneeksi ja samalla tulee tieto, että Kokkolassa GBK on onnistunut voittamaan ottelunsa 8 – 0. Päät painuvat alas, sillä liigapaikka jää haaveeksi karuimmalla mahdollisella tavalla. Yhden maalin erolla. Edes voitto ei lämmitä vierailijoiden mieltä.

Takana on Merilappi Unitedin naisjoukkueelta mielettömän hieno kausi. Tällä kertaa ponnistus ei aivan riittänyt, mutta voimme olla varmoja, että jossain vaiheessa naisten liigassa nähdään myös edustusta pohjoisesta.

FC Sport – Merilappi United, 13.10.2012, Mustasaari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s