Naiset nousivat voittoon

Lauantaina 6.10.2012 Kemin Junkohallissa kentälle marssivat Naisten Ykkösen yläloppusarjan ottelussa Merilappi United ja Vantaan Jalkapalloseura. Viime kaudella VJS onnistui kaatamaan MelU:n Ykkösen karsinnoissa yhteismaalein 6 – 1, joten muistot VJS:n kohtaamisista eivät olleet MelUlle mieluisat, vaikka joukkue lopulta ykköseen nousikin erinäisten vaiheiden jälkeen. Nyt oli kuitenkin revanssin paikka, kun joukkueet, erityisesti MelU, kamppailevat naisten Liigan paikasta kaudelle 2013.

Ottelu lähti kotijoukkueen kannalta synkästi liikkeelle, sillä pelikellon näyttäessä vasta kuudetta peliminuuttia tulostaululla oli jo 0 – 2 vierasjohto. Meri-Lapin joukkue ei kuitenkaan antanut periksi, vaan kokosi itsensä ja ryhtyi pelaamaan liigapaikasta. Ennen ottelun alkua oli jo tiedossa, että pahin uhkaaja GBK oli kaatanut omassa pelissään Jyväskylän Pallokerhon 5 – 0. Kemiläiset olivat siis pakkovoiton edessä mikäli mielivät säilyttää mahdollisuudet sarjanousuun.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue onnistui maalinteossa kertaalleen Natalia Kuikan toimesta ja lähti takaa-ajo asemassa jälkimmäiselle puolikkaalle. Peli oli kauttaaltaan tasaista vääntöä ja näytti, että maalinteko tuottaa kemittärille ongelmia. Reilun tunnin tahkoamisen jälkeen syntyi kuitenkin tasoitus ja alkoi raivokas johtomaalin metsästys. Helpotus oli suuri, kun ottelun 81. minuutilla Joy Okwodua siirsi kotijoukkueen ensi kertaa ottelussa johtoon illan toisella osumallaan. Loppulukemat 4 – 2 syntyivät peliajan viimehetkillä Anna Keräsen jalasta.

Trillerin tilannekoostetta pääseekin katselemaan sitten alta. Ensi viikolla Merilappi United matkaa unelman perään vieraskentille. Naiset kohtaavat yläloppusarjan viimeisessä ottelussa Vaasassa FC Sportin 13.10. ja B-tytöt jahtaavat Pallokissojen kanssa SM-kultaa Jyväskylässä 14.10. Tällä hetkellä tilanne Naisten Ykkösessä on kutkuttava, kun MelU johtaa sarjaa maalieron turvin GBK:n hengittäessä niskaan kolme maalia vähemmän tehneenä.

Merilappi United – Vantaan Jalkapalloseura, 6.10.2012, Kemin Junkohalli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s