Sarjakärkeä komeasti kuokkaan

Aurinko helli sateisen päivän jälkeen urheilukansaa Sauvosaaren urheilupuistossa, kun illalla toisistaan mittaa ottivat kotijoukkue PS Kemi ja sarjakärki AC Kajaani. Ennakkoon ajateltuna kotijoukkueella oli edessään hikinen iltapuhde.

Toisin kuitenkin kävi, sillä kotijoukkue hallitsi ottelua alusta lähtien. Tilanteita luotiin tasaiseen tahtiin, mutta viimeistely jäi puuttumaan. Sitten kävi niinkuin monesti aikaisemminkin jalkapallossa. Vaisummin esiintynyt vierasjoukkue sai oikeasta laidasta vapaapotkun, joka lähetettiin boksiin korkeana ja yllätysyllätys vierailijat 0 – 1 johtoon. Alueella nousi korkeimmalle vieraiden Janne Putaala, kun ottelua oli pelattu 24. minuuttia. Kotijoukkue ei vastoinkäymisestä lannistunut, vaan jatkoi hyviä otteitaan. Keskialueella käytiin tasaista vääntöä, mutta valmista ei tuntunut tulevan hyvistä tilanteista huolimatta. Kunnes ottelun ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Harri Kurkela sai kajaanilaisten heikon purkupallon hollille kuudentoista ulkopuolella. Veto maalia kohti, joka onnekkaasti vaihtoi puolustajan jalasta suuntaa mennen alakulmaan. Tilanteeksi juuri ennen taukoa 1 – 1.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäistä rauhallisemmin. Keskialuueen kamppailut olivat tasaisia, mutta kotijoukkue rakensi paremmat maalinteko tilanteet. Ottelun 59. minuutilla kotijoukkueen peli näytti kuitenkin kääntyvän laskusuuntaan, kun pallo osui rangaistusalueella Juha-Pekka Juvosen käteen. Pallo pilkulle ja pallon taakse Timo Heikkinen, jonka veto upposi alakulmaan Juho Luukkosen käsien kautta. Vierailijat siirtyivät 1 – 2 johtoon ja kotijoukkueen päät näyttivät painuvan alaspäin. Tämän jälkeen vierailijoilla oli mahdollisuus vielä toiseen rangaistuspotkuun (allekirjoittaneen mielipide), mutta kotijoukkueen onneksi tuomari Kiistalalta jäi toinen käsivirhe huomaamatta.

Kotijoukkue jatkoi hyvää pelinrakenteluaan ja samalla pystyi vain ihmettelemään miten AC Kajaani tällaisella pelillä pystyy johtamaan sarjaa. Ottelun 70. minuutilla kotijoukkueen työ palkittiin toistamiseen, kun kulman jälkitilanteesta Joey Spivack pääsi nostamaan pallon rangaistusalueelle. Daniel Stevens oli oikeassa paikassa päineen ja puski pallon takakulmaan tasoittaen tilanteeksi 2 – 2. Toisen tasoitusmaalin tuoman piristyksen voimin kotijoukkue pääsi peliin hyvin kiinni ja heti seuraavasta tilanteesta hyvän ottelun pelannut Harri Kurkela siirsi kotijoukkueen ensi kertaa ottelussa johtoon. Kurkela oli itse rakentamassa tilannetta, jossa Spivack syötti pelivälineen boksiin Christian Eisselelle, jonka laukaus osui tolppaan. Kurkela ensimmäisenä paluupallossa ja pallo varmasti maaliin, kun ottelua oli pelattu 72. minuuttia.

Johto-osuman jälkeen kotijoukkue sai hyvin pidettyä otteen pelistä. Vierailijat eivät päässeet vaarallisiin tilanteisiin, vaan kaikki yritykset tuntuivat kuivuvan kokoon. Pelikellon osoittaessa 80. minuuttia kotijoukkueen paine vieraspäädyssä toi jälleen tulosta. Stevens tiputti alaspäin, josta kuului Jerome Ogbuefin komennot. Tillikka takakulmaan ja kemiläiset ratkaisevan tuntuiseen 4 – 2 johtoon. Ottelun lopussa Spivack pääsi vielä Petri Toivaisen esityöstä niittaamaan loppulukemat taululle 5 – 2. Ikävä kyllä kamerasta loppui potku kaksi minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä ja siksipä viimeinen maali ei jäänyt kuin katsojien muistiin.

Kotijoukkueelta hieno peli, jonka myötä on hyvä aloittaa sarjan toinen kierros. Sitä ennen kuitenkin edellisen kamppailun tilannekooste niiltä osin, kun se on ollut mahdollista toteuttaa.

PS Kemi – AC Kajaani, 17.6.2012, Sauvosaaren urheilupuisto, Kemi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s