Hegemonian huumaa

Kauden ensimmäinen Meri-Lapin derby on käyty. PS Kemi pääsi ensimmäistä kertaa Sauvosaaren urheilupuiston kotikentälleen isännöimään, kun vastaan asettui naapurikaupungin TP-47. Pilvisestä säästä huolimatta hegemoniakamppailu oli saanut hyvin ihmisiä liikkeelle. Yli 700 silmäparia seurasi kumpi nappaa ainakin hetkellisesti Meri-Lapin herruuden haltuunsa.

Ensimmäinen puoliaika oli kummaltakin joukkueelta varsin aneemista peliä. Hidastempoinen ottelu ei tuntunut tarjoavan paikalle saapuneille katsojille mitään erityistä. Ottelun ensimmäisellä puolikkaalla nähtiin tasaista kamppailua, jota hienokseltaan hallitsi vierailijat. Kumpikaan joukkue ei päässyt vaarallisiin maalintekotilanteisiin ja viimeistelynkin tökkiessä puoliajalle siirryttiin tasalukemissa 0 – 0.

Toisella puoliajalla erityisesti kotijoukkue esitti pirteämpiä otteita. Tilanteita luotiin aivan eri tahtiin, kuin ensimmäisellä jaksolla. Viimeistään Christian Eisselen kentälle tulon myötä kotijoukkueen peli piristyi. Hyökkäysalueen prässi siirtyi korkeammalle ja torniolaisten puolustukselta vietiin tilaa ja aikaa huomattavasti tehokkaammin, kuin aiemmin ottelussa. TP-47 joutui tyytymään pässin rooliin toisella puoliajalla ja esittikin vain muutamia vastahyökkäyksiä. Läpi ottelun kotijoukkue pystyi antamaan vapaapotkuja nopeasti ja useaan otteeseen noista oivalluksista nähtiinkin vaarallisia tilanteita. Kotjoukkueen johtomaali syntyi samaan tapaan. Keskialueella rikottiin hyviä otteita esittänyttä Joey Spivackia, jonka seurauksena Arto Hakala antoi vihelletyn vapaapotkun nopeana vasempaan laitaan Tommy Torvikoskelle, joka purjehti läpi laidaltaan aivan vapaasti. Komea syöttö maalin eteen, jossa Daniel Stevens oli siirtämässä kotijoukkuetta 1 – 0 johtoon, kun ottelua oli pelattu 72 minuuttia. Kotijoukkue ei suinkaan vetäytynyt maalin jälkeen, vaan tilanteita luotiin tasaiseen tahtiin, mutta torniolaisten maalilla häärinyt Artur Konde pelasti vierailijat monelta takaiskulta. Veräjän vartija venyi mm. Eisselen laukoman rangaistuspotkun tielle pitäen tilanteen 1 – 0 lukemissa. Eissele toi virtaa PS Kemin hyökkäyspeliin, mutta epäonninen hyökkääjä kunnostautui muuten paikkojen tuhlaajana. Useampi hyvä paikka päätyi Sauvosaaren urheilupuiston päätyverkkoihin. Loppulukemat kotijoukkueelle 1 – 0. Tämän myötä vierailijoiden ahdinko sarjan viimeisenä syveni entisestään. Kuusi ottelua, kuusi tappiota. Torniolaisleirissä on tapahduttava jonkinlainen ryhtiliike, jotta se ei jämähdä sarjan hännille.

Meri-Lapin herruus jäi siis tällä kertaa Kemiin selkeästi, kuten ottelusta kasatusta tilannekoosteesta näkee.

PS Kemi – TP-47, 3.6.2012, Sauvosaaren urheilupuisto, Kemi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s