PS Kemin tie Suomen Cupissa katkesi

Torstaina 5.4.2012 PS Kemin rynnistys Suomen Cupissa jatkui Veikkausliigassa pelaavaa FF Jaroa vastaan. Tupa oli täysi ja tunnelma katossa, kun altavastaajana otteluun lähtenyt kotijoukkue lähti haastamaan pietarsaarelaisia. Missään vaiheessa ottelua isännät eivät kuitenkaan olleet vastaantulijan asemassa. Jarolla saattoi painaa jaloissa vielä edellispäivän harjoitusottelu AC Oulua vastaan, sillä ensimmäisellä jaksolla kenttätapahtumia hallitsi kemiläiset.

Pirteästi esiintynyt Christian Eissele nosti kotikannattajien hurmosta ensimmäisen kerran ottelun 26. minuutilla, kun hän viimeisteli pisteeltä lukemiksi 1 – 0. Pallo vietiin rangaistuspisteelle jarolaisten käsivirheen jälkeen. Hetkeä myöhemmin sama mies viimeisteli Arto Hakalan antamasta kulmasta tilanteeksi jo 2 – 0. Pietarsaarelaisten puolustus antoi tilanteessa jenkkipelurille aivan liikaa tilaa. Ottelua oli tässä vaiheessa ehditty pelata 33 minuuttia.

Enempää maaleja ensimmäisellä puoliajalla ei nähty ja tauolle lähdettiin PS Kemin kannalta hyvistä asetelmista. Toisella puoliajalla Jaro pääsi pelin juonesta paremmin kiinni. Selkeästi joukkue ei kuitenkaan onnistunut ottelutapahtumia hallitsemaan, vaan kemiläiset olivat tilanteissa hyvin mukana. Toisella puoliajalla vierailijat pelasivat pitkää palloa ja saivatkin useasti tällä tavoin pallon kotijoukkueen puolustuslinjan taakse. FF Jaron ensimmäinen maali tuli kuitenkin laidan kautta. Keskitys maalille, jossa Papa Niang pääsi palloon, tiputus Timo Tahvanaiselle, joka viimeisteli tilanteeksi 2 – 1 ottelukellon näyttäessä 62. minuuttia.

Kotijoukkue näytti jo selviävän jatkoon ottelusta, mutta ottelun 88. peliminuutti synkensi Junkohallin. Jaro pelasi pitkän pallon kemiläisten pakkikaluston taakse, kemiläisten puolustuslinjassa pieni nukahdus ja pallo maalissa jälleen Tahvanaisen toimesta. PS Kemi joutui toistamiseen viikon sisään pelaamaan 120 minuuttisen ottelun.

Jatkoaika ei suurempia tilanteita tarjonnut, mutta nostatti sitäkin enemmän tunteita. Jatkoajan toisella puolikkaalla pietarsaarelaispelaaja pelasi palloa kädellään boksissa, mutta tuomari ei tilanteeseen reagoinut. Läpi ottelun ailahtlevasti kortteja jakanut keltapaita ryösti kemiläisiltä lähes varman voiton. Maaleja ei jatkoaika tarjonnut, joten ottelu eteni rangaistuspotkukilpailuun.

Rankkarikisa lähti kotijoukkueen kannalta loistavasti liikkeelle. Maalillaan varmoja otteita esittänyt Juho Luukkonen nappasi ensimmäisen jarolais yrityksen kiinni ja Christian Eissele onnistui omassa yrityksessään. Toisessa parissa kumpaisenkin joukkueen laukojat onnistuivat ja vielä näytti hyvältä kemiläisten kannalta. Kolmannessa laukojaparissa jarolaiset onnistuivat, mutta PS Kemin leiristä Harri Kurkelan onneton ja ponneton yritys oli helppo pallo poimittavaksi, tilanne tasoittui. Neljännessä parissa katsomo hiljeni, kun ensin Jaro onnistui ja kemiläisistä vuorossa ollut Teijo Kälkäjä ei. Ratkaisua haettiin viidennestä parista. Luukkonen teki komean torjunnan ja piti kotijoukkueen mukana kisassa. Viimeisenä jonossa oli Joey Spivack, pallo pisteelle, veto ja ohi.

Jaro eteni ottelusta jatkoon ja Kemin tie Suomen Cupissa nousi pystyyn. Hieno taistelu kuitenkin koko joukkueelta antoi varmasti luottamusta tulevaan kauteen.

Alapuolella ottelun tilannekooste tuttuun tapaan, mutta sitä ennen kiinnostuneille lisää blogiseurattavaa Christian Eissele tuolla. Blogi lontoon kielellä, mutta väliäkö hällä, hyvää luettavaa. Christianille onnea tuleville ruokaostoksille, näin pääsiäisen aikana kannattaa kaupasta varata sellainen punavalkea laatikko, jossa lukee mämmi.

PS Kemi – FF Jaro, 5.4.2012, Kemin Junkohalli

Yksi kommentti artikkeliin ”PS Kemin tie Suomen Cupissa katkesi

  1. Paluuviite: It’s been way too long | Christian Eissele

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s