Tulevan ennakointia

Viime viikonloppuna Junkohallissa käytiin jo perinteeksi muodostunut Kemi-turnaus, yhtälailla perinteeksi on muodostunut se, että Junkohalli on kylmä. Lauantaina toisistaan otti mittaa PS Kemi ja OPS, sekä TP-47 ja RoPS. Ykkösen joukkueet latoivat loppulukemiksi kumpaisessakin ottelussa tylyt lukemat. Oululaiset veivät turnausisäntiä luvuin 1 – 3 ja rovaniemeläiset kukistivat Tornion luvuin 0 – 4.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa mitalipelit. Tulevan kauden kakkosen pohjoislohkon kilpakumppanit, rakkaat viholliset, PS Kemi ja Tornion Pallo-47 iskivät ensin yhteen. Ottelu lähti liikkeelle isäntien täydellisessä komennossa. Torniolaiset eivät meinanneet saada omaa peliään millään käyntiin. Vartin pelin jälkeen tulostaululla isäntien sarake näytti jo kahta maalia, kun vieraat pyristelivät tukkoisella esityksellään perässä. Kemissä testillä olleet jenkkipelurit olivat juonineet molemmat kotijoukkueen maalit. Christian Eissele viimeistelijänä ja keskikentän maestrona ottelussa pyörinyt Joey Spivack syöttäjänä.

Hiljalleen vierailijatkin kuitenkin pääsivät mukaan peliin ja saivat luotua muutamia tilanteita kemiläisten maalille. Tulosta syntyi lopulta, kun kulma pelattiin nopeasti lyhyenä kemiläispuolustuksen hieman nukkuessa. Takatolpalta löytyi aivan vapaana Johannes Herala. Hänen varmalla viimeistelyllä tilanne kaventui lukemiin 2 – 1. Samoissa lukemissa siirryttiin tauolle.

Toinen puoliaika alkoi edellistäkin vauhdikkaammin, kun Spivack antoi vaparin nopeasti. Pallo toimitettiin boksiin, mutta torniolaiset purkivat sen pois. Harmillisesti purku tuli suoraan kemiläisten jalkaan. Teijo Kälkäjä latasi pallon komeasti takakulmaan ja tilanteeksi vakuuttava 3 – 1. Tämän jälkeen kuin varkain torniolaiset saivat kuitenkin otetta ottelussa ja saivatkin onnistumisia. Ennen täyttä aikaa TP onnistui kahdesta vaparista ja oli täten tasoittanut pelin Marko Kivilän ja Aleksi Räihän maaleilla.

Ottelun näyttessä siirtyvän rangaisttuslaukauksiin tuli vielä kuitenkin kotijoukkueen vuoro. Kentän näkyvimpänä häärinyt Spivack asettui pallon taakse vapaapotkussa. Viime hetkien tarkka laukaus upposi maalipuiden kautta sisään ja toi samalla PS Kemille turnauksen kolmannen sijan.

Ottelusta tuli kasattua tilannekoostetta, joten tiiratkaapas tästä:

PS Kemi – TP-47, 26.2.2012, Kemi-turnauksen pronssiottelu

Sunnuntain jälkimmäisessä kamppailussa kohtasivat sitten Ykkösen tulevan kauden kilpakumppanit Rovaniemen Palloseura ja Oulun Palloseura. Oululaiset olivat liikkeellä todella nuorella porukalla ottelussa, joten suurempia johtopäätöksiä pelistä ei kannata vetää tulevaa kautta varten. Koko ottelu oli kuitenkin alusta loppuun selkeästi yhden joukkueen hallintaa. RoPS pyöritti peliä mallikkaasti. Se pelasi viisaasti koko ottelun ja käänsi sen helposti itselleen.

Maalitalkoot aloitti reilun kahdenkymmenenminuutin pelin jälkeen pirteästi esiintynyt Mika Lahtinen. Tuoreen hankinnan Emenike Mbachun vasemmalta tullut keskitys löysi alueelta Lahtisen ja peli oli 1 – 0. Hetkeä myöhemmin Tuomas Tyystälän hyvä syöttö löysi Lahtisen ja tilanne oli 2 – 0. Näistä lukemista siirryttiin tauolle. Tyystälä pelasi mainion pelin ja pyöritti rovaniemeläisten peliä keskustassa mallikkaasti, varmaa pelaamista omille, sekä  vapauttavia syöttöjä vastustajan linjan taakse.

Toisella puoliajalla päivän maalikarkelot jatkuivat RoPSin Manuel Riveran toimesta kahdella maalilla ja OPSin Tommi Siekkisen yhden maalin verran. Toinen puoliaika oli ensimmäisen kaltainen. Rovaniemen miehet hallitsivat pelin kulkua vaikka pelitempo tippuikin ensimmäiseltä puoliajalta.

Loppulukemat 4 – 1 napapiirin joukkueele ja samalla Kemi-turnauksen voitto.

Finaalista tuli kasattua myös tilannekoostetta kiinnostuneille.

RoPS – OPS, 26.2.2012, Kemi-turnauksen finaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s