Ratkaisun makua

Näin sitä on taas pari viikkoa päässyt vierähtämään ja kaikki on muuttunut. Komean PS Kemi voiton jälkeen datalaitteeni sanoi työsopimuksen irti ja ilmoitti halustansa siirtyä eläkkeelle. Nyt on sitten katseltu uutta rautaa pöydän täytteeksi, mutta vielä ei sopivaa markkinarakoa sellaisen hankkimiselle ole löytynyt.

Vaikka kone on kuopattu, niin kuvaaminen ei ole loppunut. Parin viikon aikana on ehditty useaan paikkaan ja ratkaisuhetkiä on tallentunut nauhalle riittämiin. Miesten taival jatkuu yhä ykkösessä, mutta nyt on jo varmaa, että kauden päätteeksi sarjaporras vaihtuu. Ikävä kyllä kakkonen kutsuu PS Kemiä, vaikka kauteen lähdettiin kovin tavoittein. Raaka sarja osoittautui lopulta liian vaativaksi vahvasti uusitulle joukkueelle, joka ei saanut oikeastaan missään vaiheessa peliänsä oikeisiin uomiin.

Naisten ja tyttöjen puolella vastaavasti kulkee lujaa. Merilappi Unitedin porukat jatkavat vahvoja otteitaan viheriöllä. B-tytöt olivat varmistaneet lohkovoittonsa kohdatessaan viimeisessä ottelussa TP47/ToJK:n syyskuun loppupuolella. Tytöt etenivät lopulta lohkovoittoon ja SM karsintoihin ilman pistemenetyksiä. 18 ottelua, 18 voittoa, 85 tehtyä maalia ja 8 päästettyä, eli melkolailla vakuuttava esitys nuorilta naisilta. SM karsinnoissa kemiläisille vastaan tulee WJK Varkaudesta. Sitä ennen kuitenkin tuohon lohkon viimeiseen peliin.

Naapurusten kohtaamisesta oli suurin puhti pois. Ottelu oli kauttaaltaan tasaista keskialueen vääntöä, jossa kummallakin joukkueella oli omat vahvat hetkensä. Peliä oli käyty reilu 20 minuuttia, kun Julia Hannunkivi puski vasemmalta tulleen keskityksen varmasti maaliin ja siirsi kotijoukkueen City Sport Areenalla 1 – 0 johtoon. Vain hetkeä myöhemmin kotijoukkueen niskaan kaadettiin kylmää vettä, kun torniolaiset tasoittivat ottelun vasemmalta tulleen vaparin jälkitilanteesta. Sanna Huhta toi vieraat 1 – 1 lukemiin aivan maalin edestä ehtimällä ensimmäisenä siellä pyörineeseen irtopalloon. Kauaa ei kuitenkaan vierasjoukkue juhlinut, sillä kemiläiset saivat vapaapotkun heti aloituksen jälkeen. Natalia Kuikka asteli pallon taakse ja upotti sen lopulta komeasti maaliin, tilanteeksi 2 – 1. Puoliajan loppupuolella valkopaidat pääsivät vielä tasoittamaan. Emma Heikkilä sai peippailla kuudentoista rajalla ja laukoi lopulta pelivälineen yläkulmaan, kun ottelua oli pelattu 34 minuuttia.

Toinen puoliaika eteni samaan tyyliin ensimmäisen kanssa. peli oli tasaista ja kummallakin oli omat tilaisuutensa. Kemiläisillä oli kuitenkin paremmat mahdollisuudet siirtyä johtoon ja sen he myös tekivät. Ottelu oli vanhentunut noin tunnin, kun Julia Hannunkivi ajeltiin boksissa ja lopputuloksena oli, ainakin torniolaisten valmentajalta paljon parjausta saanut, rangaistuspotku. Natalia Kuikka nahkakuulan taakse, pallo alakulmaan ja kotijoukkue jälleen johtoon lukemin 3 – 2. Ottelun lopussa Säde Mäkelä pääsi vielä tuikkaamaan irtopallon maalin edestä torniolaisten rysään ja viimeisteli näinollen loppulukemiksi 4 – 2.

Ottelusta tilannekoostetta:

Innon Mimmit yj. vs. TP47/ToJK, 25.9.2011, City Sport Areena

Viimeisen sarjaottelun jälkeen Innon Mimmeillä oli luvassa B-tyttöjen SM-karsinnat. Vastaan asettui Varkaudesta WJK. Otteluun lähdettiin tuttujen nimien voimin ja näytönhaluja uhkuen. Vierailijat tarjosivatkin mimmeille kauden kovimman vastuksen. Ottelun tempo oli ehdottomasti B-tytöille kauden kovin. Sitä ei kuitenkaan säikähdetty, eikä vastustajaa kumarreltu, vaan taisteltiin jokaisesta pallosta täysillä.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti. Kotijoukkue siirtyi jo ottelun viidennellä minuutilla johtoon, kun Camilla Karin antamaan kulmaan pääsi maalinedustalta sutimaan Julia Hannunkivi. Pallo varkautelaisten maaliin ja tilanteeksi 1 – 0. Puoliajalla ei nähty enempää maaleja, mutta paikkoja kumpaisellakin oli. Vierailijoiden parhaimmat tasoitusmahdollisuudet nähtiin, kun he saivat useamman kulman perätysten ja täten luotua pitkän jakson painetta kemiläisten päädyssä. Kotijoukkue kuitenkin selvitti tilanteet ja ylärimaa lähemmäksi vieraat eivät päässeet. Myös Innolla oli omat mahdollisuutensa lisätä johtoa, mutta viimeistely ontui. Kamppailu käytiinkin pääasiallisesti keskialueella.

Toinen puoliaika lähti yhtä vauhdikkaastisti liikkeelle, kuin ensimmäinenkin. Pelikellossa 45. minuuttia ja pallo viedään vierailijoiden kenttäpäädyssä pilkulle. Tuomiota edelsi käsivirhe. Pelivälineen asetteli oikealle paikalle tuttu nimi, Natalia Kuikka. Pilkku sisään ja kotijoukkue 2 – 0 johtoon Kuikan maalatessa. Vierailijat saivat toisella puoliajalla pari hyvää paikkaa aikaiseksi, mutta maaleja ei syntynyt. myöskään kotijoukkueen läpiajo ottelun viime hetkillä ei tuottanut tulosta ja näin tasainen vääntö päättyi Innon Mimmien voitonjuhliin lukemin 2 – 0.

Otteluparissa alkaa olemaan jo pientä ratkaisun makua, niin vahva on kemiläisryhmitys tällä kaudella ollut, mutta ei pidä mennä asioiden edelle. Karsintojen toinen osa pelataan Varkaudesssa 9.10. Vierailijat lähtevät reissuun ilman maaliahnetta Natalia Kuikkaa, joka matkaa Pohjois-Irlantiin edustustehtäviin TU17 EM-karsintoihin.

Lopuksi koostetta ensimmäisestä osaottelusta:

Innon Mimmit yj vs. WJK, Varkaus, 1.10.2011, Junkohalli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s