Voittoputken alku?

Ykkösen putoamiskamppailussa oleva PS Kemi kohtasi Sauvosaaressa ”kevyessä” syyssäässä ykkösen kärkikahinoissa majailevan PK-35:n Vantaalta. Kumpikin joukkue tarvitsi ottelusta voiton. Kemi säilyttääkseen mahdollisuutensa sarjapaikkaan ja PK pysyäkseen mukana nousutaistossa.

Ottelu pelattiin koleassa säässä. Vettä tuli niin pysty- kuin vaakatasossakin. Myös kenttä asetti pelille oman haasteensa, sillä sateen myötä syntyneet lammikot pysäyttivät useat hyökkäykset etenkin katsomon puoleisella laidalla. Sauvosaaren pääkentän iltavalaistuksessa tahkottu peli ei tarjonnutkaan mitään suurta jalkapallo-ottelua, vaan pitkän roiskimista, joten kotijoukkue oli vahvoilla. Voidaankin sanoa, että ilma oli kotijoukkueelle pelastus.

Ottelusta tilannekoostetta ja sitä kautta tarkempaa analyysiä myöhemmin, mutta sitä ennen nauttikaa lehdistötilaisuuden annista:

PS Kemi – PK-35 Vantaa 22.9.2011, lehdistötilaisuus

Ensimmäistä puoliaikaa oli käyty 13 minuuttia, kun Emenike Mbachu laukoi kotijoukkueen johtoon komealla maalilla. Vasemman jalan pommi upotti pallon aivan maalin kattoon. Sateen piiskatessa kenttää vierailijat kuitenkin saivat pelijuonesta kiinni ja hallitsivatkin ensimmäistä puoliaikaa, ainakin näennäisesti. Muutama maalipaikka, joista pariin kemiläisten maalia vartioinut Sami Mäkipörhölä pääsi komeasti väliin. Kotijoukkueellakin oli vielä paikkansa ensimmäisellä jaksolla, mutta maaleja kuitenkaan ei nähty enempää, joten puoliajalle punapaitojen johdossa 1 – 0.

Kemin hyökkääjät jaksoivat painaa koko ottelun hyvin. Painetta saatiin vastustajan päätyyn ja ottelun suuntaa käännettiin välillä nopeasti. Etenkin ensimmäisen maalin syöttänyt Aleksi Räihä oli pirteällä pelipäällä ottelussa.PS Kemin toinen maali tuli tismalleen tuollaisesta nopeasta pelin kääntymisestä. PK:n erikoistilanne purettiin ensin pois, jonka jälkeen Teemu Pähtilä avasi syötöllään tien Emeniken toiselle osumalle ottelun 55:llä minuutilla. Jälleen komea maali ja tilanteeksi 2 – 0.

Ottelun ratkaisu nähtiin viimeistään ottelun 68. minuutilla, kun Tuomas Tyystälä upotti pisteeltä lukemiksi 3 – 0 kotijoukkueelle. Tilannetta edelsi Dan Stevensin keskitys alueelle, jossa Emenike vedettiin nurin.

PK ei saanut missään vaiheessa kummoisempaa takaa-ajoa aikaiseksi, joten pisteet Kemiin. Ottelusta tilannekoostetta totuttuun tyyliin, voilá. (Ai niin, Sauvosaaressa sitten tuuli sen verran, että laittakaa niitä volumeja vähän pienemmälle.)

PS Kemi vs. PK-35 Vantaa, 22.9.2011, Kemin Sauvosaaressa

Yksi kommentti artikkeliin ”Voittoputken alku?

  1. Rautanen äijä tuo Hiski!

    Kuulostaa, että siellä on vedelty pillin varressa aika putkoseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s