Tukkoista peliä kemiläisiltä

Samaan aikaan, kun PS Kemi kamppailee sarjapaikastaan ykkösessä, hakien ensimmäistä voittoaan yli kahden kuukauden jälkeen, niin Merilappi Unitedin naiset ja tytöt kamppailevat sarjoissansa päinvastaisessa suunnassa. Jotain yhteistä kemiläisjoukkueilla kuitenkin on pelissään, nimittäin tukkoisuus.

PS Kemi otti vain pisteen Espoolta viikonlopun aikana ja täten vaikeutti asemaansa ykkösen häntäpäässä. Innon Mimmien B-tytöt ottivat rutiinivoiton Ajax Sarkkirannasta Kemissä lukemin 4 – 0 ja naisten joukkueen tuomisina Kruunupyystä viikonloppuna oli kolme pistettä 1 – 3 lukemin. Kuulostaisi numeroiden valossa, että naisten pelit eivät ole menneet heikosti, mutta itse peliotteet olivat viikonlopun ajalta vaisuja.

Naisten ottelu IK Myrania vastaan oli Visan Pallon täydellistä hallintaa. Kruunupyyssä kotijoukkue pääsi koko ottelun aikana vain muutamaan hyökkäykseen, jotka eivät missään vaiheessa olleet vaarallisia, kun taas vierailla oli lukuisia tekopaikkoja, mutta viimeistelyssä ei ollut onnea mukana.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue sai lahjaksi tekopaikan Visan Pallon keskikentältä, kun Semola Akinlose palautti huolimattomasti maalivahti Heidi Svärdille. Kotijoukkueen Jennie Renlund ehti väliin ja siirsi pallon tyhjiin ottelun 25:lla minuutilla ja vei IK Myranin 1 – 0 johtoon. Vieraat tuskailivat maalinteon kanssa. Kerta toisensa jälkeen kemiläisten hyökkäykset päättyivät hyvin pelanneeseen Myranin maalivahtiin tai ohi maalista. Turhautuminen alkoi näkymään vieraiden pelissä selkeästi, kun siirryttiin tauolle kotijoukkueen yllättävässä johdossa.

Toisella jaksolla kotijoukkueen hyvä puolustuspelaaminen jatkui, kunnes ottelun 63:lla minuutilla Visan Pallon Hope Orieka sai pallon, hieman paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa, ja ohitti loisto-ottelun pelanneen IK Myran maalivahdin ensimmäistä kertaa, tilanteeksi 1 – 1. Kemiläiset saivat maalin jälkeen peliänsä hieman paremmin auki ja piakkoin Hope oli uudestaan pahanteossa. Ottelun 71. minuutti ja tilanne oli kemiläisille 1 – 2. Tämän jälkeen vierailijoiden peli-ilme oli jo toisenlainen. Lopullisen niitin ottelulle ja Visan Pallon takkuiselle pelille laukoi ottelun 80:lla minuutilla Natalia Kuikka, joka nousi laitaa pitkin aina maalille asti ja siirsi pelivälineen etukulmaan. Loppulukemat taululla 1 – 3.

Tilannekoostette Kruunupyystä:

IK Myran vs. Visan Pallo yj., 27.8.2011, Kruunupyy:

Sunnuntain ottelussa B-tyttöjen Ykkösessä kohtasivat Innon Mimmit yj. ja Ajax Sarkkiranta, Kempeleestä. Ottelu oli paljolti samanlainen kuin edellisenä päivänä pelattu naisten peli. Kemiläiset pitivät palloa ja loivat maalintekopaikkoja, mutta tuskailivat viimeistelyn kanssa. Mustapaitainen kotijoukkue vyöryi kerta toisensa jälkeen vierailijoiden maalille, mutta lopputulos ei ollut toivotunlainen.

Ottelu oli ehtinyt vanhentua reilun puoli tuntia, kun tuttu nimi astui esiin. Natalia Kuikka vei kotijoukkueen hieman onnekkaastikin lopulta 1 – 0 johtoon. Juuri ennen puoliaikaa Larissa Kuikka pääsi aivan maaliviivalta siirtämään pallon uudelleen vierailijoiden maaliin ja täten tauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 2 – 0.

Toisella puoliajalla pelitempo laski hieman ja Innon Mimmitkään eivät vyöryneet aivan samaa tahtia maalipaikkoihin, mutta pallonhallinta oli selkeää. Kemiläisten maalissa Heidi Svärd pelasi hyvän ottelun vähäisistä tilanteista huolimatta. Kertaalleen hän joutui venymään parhaimpaansa, mutta teki sen tyylillä. Ottelun 50:n minuutin kohdalla Anna Keränen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä eikä erehtynyt. Tilanne 3 – 0 ja ottelu oli selkeästi jo ohi. Natalia Kuikka pääsi vielä kertaalleen kaunistelemaan lukemia ottelun 69:lla minuutilla. Tuttuun tapaan kaukaa lähtenyt kova veto upposi maaliin viimeistellen loppulukemat 4 – 0, vaikka maalipaikkojen perusteella loppulukemat olisivat voineet olla vaikka tuplaten suuremmat.

Lopuksi vielä kooste ottelusta:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s