Viimeistelyyn tarvitaan virtaa

Palloseura Kemin ja Helsingin IFK:n välinen mittelö on nyt pätkitty osiin. Täytyy sanoa, että peli näytti uudemman kerran katsottuna hieman eriltä, kuin aikaisemmin. Vieläkään se ei noussut suureksi jalkapallo-otteluksi, mutta pelistä sai paremman kuvan koostetta tehdessä, eikä se ollut (koko aikaa) puuduttavaa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli enemmän isäntien hallussa. Kummatkin joukkueet käyttivät laitoja paljon hyödyksi hyökkäyksiään järjestellessä. PS Kemin vasemmalla laidalla viilettänyt Tommy Torvikoski ja HIFK:n oikealla laidalla pelannut Mergim Kastrati olivat puoliajan työllistetyimmät pelaajat. Kummankin kautta saatiin aikaiseksi kelpo tilanteita, niin keskitysten kuin sisäänajojenkin muodossa. Puoliajan näkyvimpiin pelaajiin lukeutui myös HIFKin leiristä Sami Okkonen, joka tuntui olevan enemmän nurmenpinnassa kieriskelemässä, kuin jaloillaan.

Edellisessä kirjoituksessani mietin kemiläisten pallon pyörittelyä puolustuslinjassa, mutta uusi vilkaisu otteluun osoitti, että helsinkiläisten karvauspeli osittain pakotti Kemin joukkueen kierrättämään palloa alhaalla totuttua enemmän. Avauksista olen edelleen samaa mieltä kuin aiemmin. Lähes poikkeuksetta pitkät pallot päätyivät valkopaitojen katkottavaksi. Keskialueen peli oli tukossa IFK:n karvauksen myötä ja vaikka Keijo Huusko, sekä Faith Friday Obilor hakivatkin syöttöpaikkoja, niin pitkäpallo oli monesti ainoa ratkaisu pelin eteenpäin viemiseksi.

Ensimmäisen puoliajan vaarallisimman tilanteen sai aikaiseksi Huusko, jonka laukaus kuudentoista rajalta meni vain hitusen ohi Walter Viitalan vartioiman helsinkiläismaalin. Huusko oli myös osallisena vierailijoiden vaarallisimmasta paikasta, kun hän kaatoi puoliajan lopussa Kastratin rangaistusalueen rajalla. Kummastakaan tilanteesta ei kuitenkaan tullut maalia, joten tauolle lähdettiin 0 – 0 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi. Okkonen turvallaan kuudentoista viivalla Huuskon rikkomana. PS Kemin onneksi HIFK oli luokaton erikoistilanteissaan. Toisaalta vahvaksi erikoistilanne joukkueeksi luonnehdittu Kemi ei laittanut helsinkiläisiä yhtään paremmaksi. Erikoistilanteita meni aivan liikaa hukkaan. Hetkeä myöhemmin pallo oli kuitenkin ensimmäistä kertaa verkon perukoilla, kun Jukka Halmeen oikealta lähtenyt keskitys löysi boksista Okkosen, joka jatkoi päällä tolppaan. Ensimmäisenä irtopalloon ennätti Anssi Tamminen, joka siirsi pallon maaliin. Lippu oli kuitenkin ylhäällä ja tilanne paitsio. Ottelu siis jatkui tasalukemissa.

Toisella jaksolla pelin tempo laski entisestään ja ottelu meni hyvin rikkonaiseksi. Hetkeä myöhemmin tuli pelin käännekohta, kun helsinkiläiset purkivat kulman oikeaan laitaan. Okkonen pallon perään ja kemiläisistä Aleksi Räihä pysäyttämään vastahyökkäystä. Ahteri kenttään ja Okkosta sukkaan, jonka seurauksena Räihälle nousee aivan turha punainen kortti. Oikeutettu vai ei sen päättäköön jokainen itse koosteesta. Kalle Huuskon mukaan hän oli juuri vaihtamassa Räihää kentältä, kun punainen viuhui, mutta omasta mielestäni tuo vaihto olisi pitänyt tulla paljon aikaisemmin, sillä Räihä oli koko ottelun täysin pimennossa omalla laidallaan.

HIFK:n nopea hyökkäys ottelun 72:llä minuutilla toi otteluun hieman eloa. Oikealta tuli ristipallo Kastratin jalkaan, joka nosti pallon kemiläispuolustajien välistä alueelle, jonne koko pelin mönkinyt Okkonen oli juossut pystyyn. Kosketus palloon ja peliväline ohi kemiläisten maalissa häärineen Jusa Impiön. Pelitilanne 0 – 1 ja kemiläisten tilanne näytti synkältä, takaa-ajoasemassa ja alivoimalla.

Vajaalla miehityksellä PS Kemi onnistui luomaan vielä muutaman tilanteen. Mitään erityisen vaarallista kuitenkaan helsinkiläisten päätyyn ei saatu aikaiseksi ja täten IFK:n maali säästyi ottelun loppuun asti koskemattomana. Päätösvihellyksen myötä vierailijoiden helpotus tappioputken katkaisemisesta oli suuri. Junalla taitettu kotimatka oli varmasti voittolukemilla miellyttävämpi mitä se olisi ollut tappion myötä.

Lopuksi vielä pientä koostetta ottelusta:

PS Kemi – HIFK, 6.8.2011, Kemi, Sauvosaaren urheilupuisto


Uusin silmin katsottu ottelu muuttui hieman ensivaikutelmasta, mutta kuva ottelun tuomarista säilyi. Ei ollut oikeuden jakajalla paras mahdollinen päivä, mutta ei kotijoukkue myöskään hänen suoritukseensa kaatunut, vaan omaan ponnettomuuteensa. Viimeistelyrintamalla kemiläisillä riittää työnsarkaa kauden lopuissa peleissä.

Huomenna sitten suunnataan vaihteeksi naisfutiksen pyörteisiin, kun City Sport Areenalla pelataan B-tyttöjen ykköstä, jossa kotijoukkue ei ole hävinnyt ainuttakaan peliä. Kiinnostuneiden kannattaa suunnata seitsemäksi Karihaaraan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s