Muutosten aika?

Sauvosaaren urheilupuistoon oli saapunut kiitettävä määrä väkeä aurinkoisena lauantaipäivänä, kun ykkösessä miteltiin kuka on kingi. Sarjan häntäpäästä löytyvät PS Kemi ja HIFK ottivat mittaa toisistaan ja kannattajien osalta HIFK:lla oli selkeä yliote kemiläisistä. Kumpikin joukkue tarvitsi kipeästi pisteitä otteluista. Kummallakin oli tasavahva mahdollisuus katkaista pitkä voitottomien otteluiden putki.

Mitään suurta jalkapallonäytöstä ottelusta ei syntynyt. Kameran takaa peli oli tylsää pakertamista. Pallo pyöri enimmäkseen kemiläispuolustuksessa, kun Sergei Kovalev, Joonas Ikäläinen ja Jan Berg siirtelivät maltillisesti, liiankin maltillisesti, palloa toisilleen, kunnes joku päätti nostaa pystypallon, joka lähes poikkeuksetta meni helsinkiläisille. Ensimmäiseltä puoliajalta ei kovinkaan montaa kunnollista tilannetta jäänyt mieleen. Kemiläisten hyökkäykset tulivat poikkeuksetta jälleen vasemman laidan kautta, jossa Tommy Torvikoski haastoi pakkia. Siihenpä joukkuuen asenne sitten jäikin. Oikealla pelannut Aleksi Räihä oli täysin pimennossa ensimmäisen puoliajan.

HIFK ei myökään saanut ensimmäisen 45 minuuttisen aikana mitään aikaiseksi. Suurimpana mieleen jäi kannattajat, joita oli ilo kuunnella. Muuten joukkueesta jäi vähintäänkin hajuton ja mauton kuva. Toisaalta, minähän en palloilusta mitään ymmärrä.

Toisella puoliajalla tempo näytti laskevan ottelussa entisestään, kunnes Aleksi Räihä otti punaisen kortin täysin turhassa paikassa. Nyt peliin saatiin jotain eloa ja jonkin ajan kuluttua HIFK siirtyikin 1 – 0 johtoon ottelussa. Tuo johto piti loppuun asti ja pisteet matkasivat pääkaupunkiseudulle tehden PS Kemin tilanteen jo todella tukalaksi putoamista ajatellen.

Kameran takaa ei paljoa peliä pysty seuraamaan, joten tämä on vain päälimmäisenä mieleen jäänyttä. Otetaan tarkempaa päivitystä, kun on saatu kelattua nauhat ja koostettua jotain pientä ottelusta. Ennen Kalle Huuskon mietteitä ottelusta ja PS Kemin tilanteesta täytyy vielä sanoa, että ottelun tuomarointi oli jälleen kerran jotain aivan käsittämätöntä. Ei ollut tuomarilla paras päivä ilmeisesti. Kuitenkaan kemiläisten peli ei tuomariin kaatunut.

Lopuksi vielä Kallen mietteet:

PS Kemi – HIFK, 6.8.2011, Kalle Huuskon otteluanalyysi

Sen verran täytyy tuota ihmetellä, että jos tämä oli kemiläisten taisteluilme, niin olisiko aika jonkinlaiselle muutokselle, sillä sitä tässä kaivataan ja kipeästi. Olkoon se muutos sitten vaikka niissä uusissa pelaajissa, joita Huusko lopussa peräänkuulutti.

5 kommenttia artikkeliin ”Muutosten aika?

  1. Jos hän on HIFK:n valmentaja, niin taisivat aloittaa lehdistötilaisuuden ennen muita, osan”mediasta” vasta tullessa paikalle.

  2. Ei ****u, aina vaan valitusta joka asiasta, miksei ole sitä, miksei ole tätä – hyvä, että joku yleensä viitsii jotain tehdä kuten tämänkin pätkän. KIITOS SIITÄ!

  3. Honkavaaran kommenteista ehti tarttua vain pieni osa, kun lehdistötilaisuus oli jo alkanut paikalle tullessani. Hyvää puolustuspeliä ja yksinkertaista hyökkäämistä kuulemma oli HIFK:lla ja tyytyväinen oli, että se riitti kolmeen pisteeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s