Tappiosta toivuttu

Uuden karhean City Sport Areenan laidat täyttyivät katsojista 3.8.2011, kun kentällä käytiin naisten kakkosen kamppailu Visan Pallon yj.:n ja RoPSin välillä. Edellisessä ottelussaan Visan Pallo koki Kuopiossa kauden avaustappion ja lähti sisuuntuneena otteluun. Joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen päättyi Rovaniemellä kemiläisjuhliin, joten helpoon paikkaan ei RoPS pisteitä saapunut hamuamaan.

Kemiläiselle yleisölle oman lisukkeen peliin toi varmasti RoPSin riveissä esiintynyt alppitähti Tanja Poutiainen.

Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti, sillä kemiläiset painoivat pelin heti avausvihellyksestä rovaniemeläisten päätyyn. Tilanteet olivat vaarallisia heti alusta saakka. Avausmaalia ei tarvinut odottaa kauaa, kun Sanna-Maria Veikkolaisen vasemmalta lähtenyt keskitys löysi boksista Visan Pallon kapteeni Anni Oravaisen, joka taisteli pallon yli maaliviivan, kun peliä oli pelattu kuusi minuuttia. Nopea maali siirsi kotijoukkueen 1 – 0 johtoon. Mustapaitojen paine ei suinkaan loppunut tähän, vaan tempo jatkui kovana. RoPSia ei päästetty peliin mukaan vähääkään. Yhdeksän minuutin kohdalla maaliverkko heilui uudestaan vieraiden päädyssä, kun Hope Orieka siirsi hallitusti pelivälineen ohi rovaniemeläisten maalivahtina häärineen Lotta Ruokosen. Ensin Natalia Kuikan syöttö rinnalla haltuun, siirto maaliin ja tilanne kotijoukkueelle 2 – 0.

Maalien jälkeen ottelun kulku tasoittui hieman, mutta kotijoukkue piti palloa suurimman osan ajasta. Rovaniemeläiset eivät saaneet aikaiseksi kontrolloituja hyökkäyksiä. Toisaalta kotijoukkueenkaan maalintekoyritykset eivät olleet vaarallisinta laatua. Ensimmäisen puoliajan lopussa sinipaitaiset vierailijat saivat puhtia peliinsä ja onnistuivat luomaan hyvää painetta ja vaarallisia tilanteita Visan Pallon maalille. Viimeistely kuitenkin ontui ja tauolle lähdettiin 2 – 0 lukemissa.

Rovaniemeläisten hyvä ilme oli nähtävästi jäänyt tauolle, sillä kemiläiset aloittivat toisen puoliajan ensimmäistäkin vauhdikkaammin. Vasemmalta laidalta tuli keskitys, kun toista puoliaikaa oli takana noin minuutin verran. Rangaistusalueen sisällä Orieka jatkoi päällä taaksepäin, josta löytyi vapaana Natalia Kuikka. Pallo jälleen verkon perukoille ja tilanteeksi 3 – 0. Peli näytti ratkenneen täysin.

Joko rovaniemeläiset sisuuntuivat tai sitten kotijoukkueen ote herpaantui ja vieraat päästettiin mukaan peliin. RoPS viimeisteli kaksi nopeaa maalia toisen puoliajan alkupuoliskolla ja peli näytti kääntyvän heille. Ensin Pipsa Happo jatkoi pallon maaliin kulmasta pelin 56. minuutilla ja nopeasti perään 59. minuutilla Sara Steward sijoitti takakulmaan boksin sisältä pallon, jonka Poutiainen hänelle tarjoili. Rovaniemeläisten ote jatkui vielä tämän jälkeen ja pian he saivatkin vapaapotkun vaarallisesta paikkaa aivan rangaistusalueen kaarelta. Tanja Poutiainen asettui pallon taakse ja veti ylärimaan.

Hetken peli aaltoili päädystä toiseen, mutta ottelun 70. minuutilla, Camilla Karin jatkaessa kulman jälkitilanteen maaliin siirtäen kotijoukkueen 4 – 2 johtoon, pelitempo lopahti kummaltakin joukkueelta. RoPSin hyvältä näyttänyt takaa-ajo päättyi tylysti. Loppu oli pelailua, jonka aikana kumpainenkin sai pari tilannetta, mutta ei mitään vaarallista.

Visan Pallo yj. vs. RoPS, 3.8.2011, Kemi, City Sport Areena:

Visan Pallon taival jatkuu 13.8. kotiottelulla joka pelataan yllättävästi Tornion Pohjan Stadionilla. Sitä ennen Karihaarassa 9.8. nähdään B-tyttöjen ykköstä, kun Innon Mimmit yj. pyrkii jatkamaan tappiottomien otteluidensa putkea.

Niitä ennen kuitenkin käydään väijymässä miten PS Kemille käy Stadin Kingien käsittelyssä 6.8, kun molemmat kamppailevat tärkeistä pisteistä Kemin Sauvosaaressa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s