Heikolla esityksellä kohti kärkeä

Rajakaupungissa aurinkoiselle Pohjan Stadionille oli jälleen sunnuntaina löytänyt äänekäs joukko kannattajia. Illan vääntönä oli miesten kakkosessa kolmantena ja neljäntenä majailevien TP-47 ja FC Kiiston ottelu. Kannatushuudot kaikuivat jykevästi alusta saakka läpi ottelun, mutta peliä (ainakaan kotijoukkueen pallollista peliä) huudot eivät saaneet syttymään.

TP:n ja Kiiston kamppailu lähti liikkeelle kotijoukkueen pienoisella hallinnalla. Pallo pyöri mallikkaasti pelaajalta toiselle, mutta muuta ei saatu aikaiseksi. Vaarallisia tilanteita tuli harvakseltaan ja kamppailu näytti olevan enemmänkin keskikentän painia. Kotijoukkueen puolustus pelasi varmasti punanuttujen päähän tulleet tilanteet. Vasemmalla laidalla Aleksi Gullsten pelasi jälleen kerran hienon pelin. Tekninen ja nopea laituri piti vastustajan laitaa välillä pujottelukeppeinä, kun tilanteisiin vyöryttiin hänen kauttaan. Gullstenin hieno pystysyöttö tavoitti jo 7 maalia kaudella torniolaisille viimeistelleen Daniel Caumon ottelun 27:lla minuutilla. Caumon tarkka sijoitus takakulmaan vei kotijoukkueen 1 – 0 johtoon.

Pian johto-osuman jälkeen ottelun kulku muuttui. Tornion hienoinen hallinta muuttui Kiiston selkeään pyöritykseen ja torniolaiset joutuivat tyytymään pässin rooliin. Pallollinen peli hiipui hiipumistaan, mutta torniolaisten kannalta onneksi ottelussa tuli tauko. Puoliajalle marssittiin isäntien johtaessa.

Tauolta palatessa pelin kulku oli vielä selkeämmin vaasalaisten käsissä. Pallo oli yksinomaan heidän eikä torniolaiset päässeet missään vaiheessa vaarallisesti hätyyttelemään keltapaitojen maalia. Ottelu näytti kääntyvän pahasti TP:tä vastaan, kun vieraat tasoittivat kulman jälkitilanteesta 1 – 1. Tuomas Kiiskilä sai kulmasta jatketun pallon suoraan jalkaansa ja ohjasi sen ruuhkasta verkon perukoille kun pelikellossa oli 59 minuuttia.

TP tarvitsi selkeää ryhtiliikettä peliinsä, muuten tulisi noutaja. Ryhtiliikettä ei kuitenkaan tullut, vaan tilanne synkkeni entisestään, kun kotijoukkueen Eetu Uusitalo sai punaisen kortin. Mitään järkevää selitystä kuvasta ei saanut mistä kortti tuli, joten villi veikkaus on, että tuomarin suuntaan taidettiin sanoa muutama väärä sana.

Kiiston paine ottelussa jatkui, mutta kuin vahingossa TP sai tilaisuutensa. Jari Moisanen nosti vaasalaisten purkupallon takaisin boksiin, jossa siihen ensimmäisenä ennätti Anatoli Bulgakov, sekä heti perään Kiiston maalivahtina häärinyt Juuso Kevari. Veskarin epäonneksi hän ehti myös Toljan jaloille. Pallo pilkulle ja puolustaja Petteri Pellikka sen taakse. Veto vasempaan alanurkkaan, jonne myös vaasalaisten maalivahti lähti. Pallo hanskoihin ja siitä yli. Kiiston helpotus oli suuri, mutta vain hetkellisesti, sillä hieman myöhemmin Moisanen antoi sivurajan, jonka perään vikkelä Gullsten porhalsi. Hänen syöttönsä tavoitti Caumon joka juuri ja juuri oli rangaistusalueella, kun FC Kiiston pakki liukui jaloille uuden pilkun arvoisesti. Ottelussa jo yhden maalin viimeistellyt brasilialainen asettui pallon taakse pilkkua antamaan. Veto oikeaan alakulmaan ja jälleen vaasalaisten Kevari väliin. Tällä kertaa pallo tuli kuitenkin pelattavaksi ja siihen ehätti ensimmäisenä Johannes Herala, joka siirsi pelivälineen verkon perukoille. Kotijoukkue siirtyi pelitilanteisiin nähden onnekkaasti 2 – 1 johtoon kellon näyttäessä 82 minuuttia.

Armoton taistelu jatkui vielä pitkän aikaa ja tulistumisiakin nähtiin, kun torniolaiset alkoivat jäädyttelemään peliä. Pari hyvää tilannetta, mutta ei maaleja, joten pisteet jäivät Pohjan Stadionille ja torniolaiset nousivat sarjassa toiseksi kahdella pisteellä ohi PK-37:n, jolla on ottelu vähemmän pelattuna.

Lopuksi vielä koostetta ottelusta:

TP-47 vs. FC Kiisto, 17.7.2011, Tornion Pohjan Stadion

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s