Loppuun asti!

Kovin kauaa ei ole siitä, kun TP47 menetti viime sekunneilla kaksi pistettä, kun vierasjoukkueena häärinyt SJK tasoitti aivan ottelun lopussa. Tällä kertaa samanlaista tapahtumasarjaa saatiin seurata Sauvosaaren urheilupuistossa, kun AC Oulu oli saapunut PS Kemin vieraaksi Ykkösen kamppailuun.

Ensimmäisellä puoliajalla Aasit hallitsivat kenttätapahtumia jossei nyt aivan suvereenisti, niin ainakin lähestulkoon. Kemin oli vaikea käynnistää peliänsä. Mitään erityisen vaarallista AC ei pyörityksestä huolimatta kuitenkaan saanut aikaiseksi, sillä koko PS:n puolustuslinja Faith Friday Obilor, Sergei Kovalev, Jan Berg ja Sami Hyvärinen pelasi hyvin. Pelikellon näyttäessä vajaata 20. minuuttia oululaisten hyökkäys tuotti vihdoinkin tulosta, kun Kovalevin kompuroidessa Randy Edwini-Bonsu latasi komeasti yläkulmaan ja vei AC Oulun 0 – 1 johtoon.

Hiljalleen kemiläisetkin pääsivät mukaan peliin ja muutamia hyökkäyksiäkin saatiin aikaiseksi. Puoliajan loppupuolella pirteästi pelanneen Tommy Torvikosken hankkimaa kulmaa meni totutusti antamaan hieman pimennossa vasemmalla laidella pelannut Tuomas Tyystälä. Hyvä pallo keskustaan jossa Adriano on noussut korkeimmalle, päätä väliin ja pallo maaliin. Puoliajalle lähdettäessä peli oli kotijoukkueen onneksi 1 – 1.

Toiselle puoliajalle asteli aivan toisenlainen Palloseura Kemi. Ottelun kulku oli selkeästi enemmän nyt PS:n hallinnassa ja oululaiset saivat tyytyä harvakseltaan syntyneisiin hyökkäyksiin. Hyvistä paikoista, kovasta taistelusta ja lukuisista keskityksistä huolimatta pallo ei kuitenkaan tahtonut löytää tietään AC Oulun maaliin.

Ottelun kääntyessä ehtoo puolelle oululaiset saivat nopean tilanteen aikaiseksi Kemin kulmapotkun jälkeen. Keskitystä oikealta laidalta, päätä väliin ja käsi! Ottelukello näytti +85minuuttia, kun Daniel Owusu asteli pallon taakse ja upotti pilkun varmasti vasempaan alanurkkaan. Ensimmäisellä puoliajalla Oulu oli ”menettänyt” yhden käsivirheen, kun pallo osui Bergin käteen tuomarin puuttumatta asiaan. Nyt tuolle saatiin korvaus ja tilanne 1 – 2.

Joskus on Kemissä kuultu kova naksaus, kun ottelun lopussa vieraat siirtyvät johtoon, mutta ei tällä kertaa. Tappioputki tahdottiin poikki ja se näkyi asenteessa loppuun saakka. Jokaiseen tilanteeseen mentiin kovaa ja jokainen tilanne väännettiin viimeiseen asti. Koko ottelun ajan Torvikosken laidalta oltiin tultu hyviin tilanteisiin. Tommyn laidalta tuli varmasti toistakymmentä hyvää keskitystä joista viimeiseen löytyi myös jatkaja. Rangaistusalueen rajalta lähtenyt nosto löysi takatolpalta Dan Stevensin ja peli tasoihin, kun oltiin lisäajalla. Tämänkin jälkeen joukkue osoitti vielä taistelun merkkejä, mutta aika loppui kesken ja täten Kemin aurinkoisessa illassa jaettiin pisteet tasan 2 – 2.

Kemin joukkueesta vahvasti pelanneen puolustuslinjan ja Torvikosken lisäksi on pakko nostaa esille keskikentällä häärinyt Jani Kokkila, joka muutamista harhasyötöistä huolimatta pelasi hyvän pelin Mika Nurmelan päällystakkina.

Ja tietysti ottelusta on saatavilla myös koostetta:

PS Kemi vs. AC Oulu, 14.7.2011, Sauvosaaren urheilupuisto, Kemi

Niin ja koosteessa siis 30 oululaista lauloi 1300 kemiläistä suohon. Saa nähdä mitä sunnuntaina on luvassa, kun Torniossa isäntiä vastaan astelee FC Kiisto Vaasasta. Viimeksi oli kannatusta, miten käy nyt? Se selviää ensi viikolla koosteesta ellei löydä oikeaan aikaan Pohjan Stadionille.

Yksi kommentti artikkeliin ”Loppuun asti!

  1. Sinitähdet lauloivat kovaa, mutta ihanasti hiljenivät tuossa lopussa. AC ei voita Kemissä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s