Kuivasta kuumaan

Sunnuntaina 3.7.2011 Tornion Pohjan Stadionille keräännyttiin seuraamaan kotijoukkue TP:n ja sarjajohtaja SJK:n mittelöä miesten kakkosessa. Seinäjoen Jalkapallokerho on hallinnut kakkosen lohkoaan suvereenisti kevätkierroksella eikä sillä ollut tilillään yhtään tappiota. Sarjassa seinäjokelaiset olivat kokeneet vain yhden pistemenetyksen ennen sunnuntai-illan koitosta. Jos torniolaisten edellinen ottelu HauPaa vastaan oli kuivaa katseltavaa, niin illan vääntö tuli puolestaan olemaan kuumaa seurattavaa.

Ottelu potkaistiin käyntiin Pohjan Stadionilla ja heti alkuhetkistä kävi selväksi, että SJK pitää pallonhallinnan itsellään. Isäntäjoukkue ei kuitenkaan antanut periksi, vaan haastoi ennakolta vaikean vastustajan rohkeasti ja hyvin. SJK hallinta ei tuottanut tulosta, mutta ei myöskään TP:n yritykset. Vierasjoukkueen hallinnasta huolimatta TP-47 sai luotua ensimmäisen jakson vaarallisemmat tilanteet. Johannes Heralan, Marko Ahonpään ja Daniel Caumon paremmalla viimeistelyllä kotijoukkue olisi voinut siirtyä jopa 3 – 0 taukojohtoon, mutta viimeistelyn ontuessa tauolle poistuttiin tasalukemissa 0 – 0.

Väritön ei ensimmäinen puoliaika kuitenkaan ollut. Hyviä tilanteita ja kiitettävää Tornion taistelua nähtiin paljon. Paljon nähtiin myös kuumentumista, sillä etenkin ensimmäisen puoliajan tuomaripeli herätti, niin kotijoukkueessa kuin kannattajissakin närää. Aivan suotta tuomarille ei kritiikkiä jaettu, mutta kyllä tapahtumia katseltiin paljolti punaisten lasien läpikin.

Toisella puoliajalla SJK:n hallinta jatkui. Vaarallisia tilanteita joukkue ei kuitenkaan saanut vieläkään aikaan paljoa. TP:n keskikenttä ja puolustus onnistuivat hyvin viemään tilan Seinäjoen pelaajilta. Tuomarilinja selkiytyi toiselle puoliajalle, mutta paljon purnaamista jäi vieläkin monista tuomioista.

Ottelun ehdittyä vanheta 74minuuttia TP-47:n sähäkkä brassihyökkääjä Daniel Caumo ehti Johannes Heralan laukomaan maalinedustan irtopalloon ensimmäisenä ja peli oli 1 – 0 torniolaisille. Tämän jälkeen joukkueelta oli havaittavissa selkeä vetäytyminen ja SJK:n annettiin suosiolla pyörittää peliä luottaen omaan vastahyökkäyspeliin, joka toimi loistavasti eritoten pirteästi pelanneen Aleksi Gullstenin kautta.

Loppuun asti kilpikonnapuolustus ei kuitenkaan pitänyt, vaan Seinäjoen Jalkapallokerho pääsi juottamaan karvasta kalkkia, kun ottelun loppupuolella peliin mukaan tullut Mikael Muurimäki pääsi kääntämään vieraat tasoihin, juuri ennen loppua.

TP:n hyvän taistelun kannalta ottelulle olisi toivonut hieman erilaista loppua, mutta nyt kävi näin ja ensikerralla parempi onni matkassa. Ennen seuraavaa ottelua joukkueen tulee kuitenkin miettiä ryhmitystään, sillä muutamat avainpelaajat taisivat täyttää kuumassa ottelussa korttitilinsä.

Tilannekoostetta ottelusta:

TP47 – SJK, 3.7.2011, Tornion Pohjan Stadion

Lopuksi vielä erityiskiitos kannatusjoukoille. Näillä kulmilla tätä kaivataan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s