Liiga on liikaa – vai onko?

Kemin totutun viileässä Junkohallissa pelattiin keskiviikkoiltana mielenkiintoinen harjoitusottelu, kun Palloseura Kemi isännöi sopupeli-jupakassa viime aikoina rypenyttä Rovaniemen Palloseuraa, joka pyörähti Meri-Lapissa kovasti uudistuneella joukkueella. Rovaniemeläisjoukkue on käynyt läpi melkoisen koettelemuksen kevätkaudella. Joukkueen lähes täydellinen uusiutuminen on vaikeuttanut liigakauteen valmistautumista. Ennen ottelun alkua tuli väkisinkin mieleen, että seuraavaksi nähdään millaisia paniikkihankintoja rovaniemeläiset ovat riveihinsä värvänneet. Kotijoukkue Kemi on päässyt valmistautumaan kauteen rauhassa. Pohjoisen derbystä oli kuitenkin sivussa muutamia avauksen pelaajia loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi.

Vaikkakin kameran takaa on hieman vaikeampi keskittyä pelin antiin, niin ottelun aikana tulee seurattua joitain pelaajia hieman tarkemmin. Otteluun lähdettäessä RoPSin kannalta kentän mielenkiintoisimmat seurattavat olivat ehdottomasti viime kaudella Kemin väreissä edustaneet Tuomo Könönen ja Jaakko Isteri, sekä puolustuspään tuore hankinta Thomas Götzl. Kemin joukkueesta mielenkiintoisimmat poiminnat olivat alakerrassa häärinyt toppari Faith Friday Obilor, laidalla viilettänyt testimies Dan Stevens ja vasta Kemiin saapunut kärkimies Adriano, joka aloitti ottelun vielä penkin puolelta.

Peli lähti liikkeelle tasaisena vääntönä. Kummaltakin joukkueelta peli oli melko varovaista ja vaaralliset maalintekotilanteet jäi vähiin. RoPSin keskikenttä pyöritti peliä hyvin ja Isteri piti tahtipuikkoja käsissään alusta saakka. Jaakko toi RoPSin keskustaan hyvää liikettä, rauhallisuutta ja avaavia syttöjä. Ensimmäisen puoliajan puolivälissä Kemin toppari Joonas Ikäläinen joutui kaatamaan RoPS-hyökkääjän rangaistusalueella punaisen kortin arvoisesti. Tuomo Könönen rokotti vanhaa seuraansa viimeistellessään 0-1 pisteeltä. Maalin jälkeen ottelun hallinta siirtyi hieman enemmän RoPSille, joka pääsi eritoten laidoilta vyöryttämään peliä kemiläispäätyyn. Kemin paine hyökkäyspäässä jäi vähäiseksi, ja nekin vähät tilanteet puolustus ja tarkkailun alainen Thomas Götzl pelasi hyvin. Rauhallisesti ja varmasti. Kemin testimies jenkkilästä,  Dan Stevens oli pirteä yllätys.

Toinen puoliaika ei poikennut juurikaan ensimmäisestä. RoPS oli hieman niskan päällä, tasaisessa väännössä. Vaihdosten myötä seesteiseen peliin saatiin hieman enemmän virtaa. Illan ilahduttavin havainto oli, että kemiläisillä on vihdoin hyökkääjä! Adrianon tullessa peliin mies osoitti heti olevansa (vielä) kunnossa, ja joukkueelle tärkeä vahvistus, vaikkei maalihanat heti auennutkaan hyvästä paikasta huolimatta. Ottelun lopussa RoPS sai vielä väännettyä kaksi helpohkoa maalia hyvin pelanneen Impiön taakse. Oliko sitten Kemin väsymistä vai mitä, mene ja tiedä. Alla kuitenkin pientä koostetta ottelusta.

PS Kemi – Rovaniemen Palloseura 6.4.2011, Kemin Junkohallissa


Lopuksi vielä onnea RoPSille tulevaan kauteen.Oli hienoa nähdä Rovaniemen poppoo omissa väreissä pitkästä aikaa. Toivottavasti tuleva kausi ei osoita rovaniemeläisille Liigan olevan liikaa.

2 kommenttia artikkeliin ”Liiga on liikaa – vai onko?

  1. Kiitti videosta ja raportoinnista. Toivottavasti kesän matseista tulee videoita.

  2. Eipä mitään, itseni ja muiden jalkapallonystävien takiahan tätä tehdään.
    Kesän aikana on tarkoitus kuvata mahdollisimman paljon pelejä, joten lisää on luvassa. Sivu bookmarkeihin ja tarkistelemaan aina välillä ;)

    Kiitos ja kuulemiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s